De sedummat, een prima manier om een groendak te realiseren

Deel dit

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat er vandaag de dag tal van verschillende mogelijkheden bestaan om een groen dak te kunnen realiseren. Eén van die mogelijkheden is gebruikmaken van een zogenaamde sedummat. Voor een dergelijke mat geldt dat ze een behoorlijk aantal interessante voordelen met zich meebrengt. Niet alleen kan ze namelijk zeer eenvoudig worden geplaatst, bovendien zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat ze instant een prachtige, groene uitstraling weet te realiseren op je dak. In ieder geval, zou jij ook graag een sedumdak willen realiseren voor je woning? Dan is het gebruik van matten zeker het overwegen waard.

Op welke voordelen kan je rekenen bij het gebruik van een sedummat?

Wanneer er in de praktijk een groendak wordt gerealiseerd kan er worden vastgesteld dat het merendeel van de mensen er tegenwoordig voor kiezen om daarvoor gebruik te maken van sedumplanten. Dat is een logische keuze, want voor deze planten geldt dat ze er bekend om staan over een uitstekende levensduur te beschikken. Dit gezegd hebbende is het mogelijk om ze op twee verschillende manieren op het dak van je woning te realiseren. Hiervoor kan er een keuze worden gemaakt tussen het gebruik van sedummatten evenals het gebruik van sedumcassettes. 

Wanneer de keuze valt op het gebruik van een sedummat zal je in de praktijk tot de vaststelling komen dat je instant kan genieten van alle voordelen die toegeschreven kunnen worden aan de realisatie van een groendak. Dat betekent dat je dak mee zal helpen bij het uit de lucht filteren van fijnstof, maar daarnaast zal ze ook ingezet kunnen worden voor het omzetten van CO2 in zuurstof. Ook draagt ze bij aan het absorberen van regenwater en helpt ze om de rendementen van je zonnepanelen te verbeteren. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, de keuze voor het laten plaatsen van een sedummat op het dak van je woning kan ontzettend interessant zijn. 

Zelf plaatsen of toch maar uitbesteden?

Voor een sedummat geldt dat ze in principe helemaal niet zo moeilijk aan te brengen is op het dak van je woning. Je moet er wel bij stil blijven staan dat dit een behoorlijk karwei kan zijn. Dit bijvoorbeeld ook omdat je er uiteraard rekening mee dient te houden dat er ook een worteldoek moet worden geplaatst. De aanwezigheid van een dergelijk doek zorgt er in de praktijk voor dat wordt voorkomen dat de wortels van de matten door het dak heen groeien. Ben je niet echt een handige doe-het-zelver en wil je dit karwei toch uitbesteden? Dan is ook dat uiteraard mogelijk.

Ervaar ook bij jouw woning de voordelen van sedummatten!

De aangehaalde voordelen op deze pagina die verbonden zijn aan het gebruik van een sedummat zullen bij veel mensen ongetwijfeld als muziek in de oren klinken. Zoveel is zeker. Wil jij hier ook graag van kunnen genieten? Dan is dat uiteraard perfect mogelijk. Voordat je een dergelijk groendak op het dak van een woning gaat realiseren is het evenwel belangrijk om even contact op te nemen met een vakman. Deze zal in het bijzonder moeten controleren of de dakconstructie over een voldoende draagkracht beschikt of niet. Dat is één van de belangrijkste aandachtspunten bij een groendak realiseren. Voor sedummatten en cassettes geldt dat ze gelukkig slechts een eerder beperkt gewicht vereisen. Dat zal voor veel mensen als muziek in de oren klinken.

Een groen dak aanleggen? Zoek niet verder!

Be a fan

Comments are closed.